Als je zwanger bent of misschien al een baby hebt gekregen, dan moet er een heleboel gebeuren. Je wil helemaal goed voorbereid zijn en daarvoor moet er nu eenmaal ongelooflijk veel geregeld worden. Een van de zaken waar bijvoorbeeld aan gedacht moet worden zijn luiers. Je kunt natuurlijk voor wegwerpluiers kiezen, maar tegenwoordig zijn er ook alternatieven beschikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wasbare luiers. Maar waarom zou je nou voor wasbare luiers kiezen? Hieronder staan een aantal redenen onder elkaar.

Duurzaamheid door wasbare luiers

Als eerste valt er echt wel wat te zeggen voor dit soort luiers, omdat ze lekker duurzaam zijn. Het is niet heel moeilijk om je voor te stellen dat het constant maar weggooien en opnieuw kopen van wegwerpluiers nou niet bepaald heel goed is voor de planeet. Het is een stuk beter om wasbare luiers te gebruiken dan telkens maar weer nieuwe wegwerpluiers te kopen. Zelfs als je hierbij meeneemt dat je deze dan moet wassen, is dit nog altijd duurzamer dan wegwerpluiers.

Bespaar kosten

Daarnaast is het ook nog eens goed voor je eigen portemonnee als je voor dit alternatief zou kiezen. Het is namelijk lang niet altijd even goedkoop om een baby te hebben. Zo heb je allerlei speciaal babyspeelgoed, maar ook de dagelijkse boodschappen nodig. Voor een baby is het bijvoorbeeld belangrijk dat je altijd goed voedsel in huis hebt, maar zijn luiers dus ook van vitaal belang. Nu weet je vast wel dat wegwerpluiers helaas helemaal niet zo goedkoop zijn. Door dus eenmalig te investeren in wasbare luiers, kan een heleboel geld bespaard worden. Om je een beetje een idee te geven aan wat voor bedragen je dan moet denken, kan ervan uitgegaan worden dat het je per baby zo’n 500 euro kan schelen.

Geef je kindje het allerbeste

Wegwerpluiers werken goed, maar daarvoor worden wel allerlei chemicaliën gebruikt. Op zich zijn deze niet zo schadelijk voor een baby, maar het kan op den duur wel voor een schrale huid zorgen of anderszins niet ideaal zijn. Bij wasbare luiers hoef je je hier geen zorgen over te maken. Hier worden namelijk geen tot vrijwel geen chemicaliën in gebruikt en deze kun je dus gerust aan je kindje geven. Overigens betekent dit niet dat wasbare luiers minder goed werken dan wegwerpluiers. Je hoeft dus zeker geen comfort in te leveren als je misschien aan andere luiers dan wegwerpluiers zit te denken.

Iets voor jou?

Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen te benoemen. Denk bijvoorbeeld eens aan het feit dat spuitluiers vaak een stuk minder voor zullen komen en ook dat het gewoon prettiger zit voor je kindje. Het is natuurlijk helemaal aan jou om te kiezen of je voor wegwerpluiers gaat of voor wasbare luiers, maar het is in ieder geval goed om te weten dat je de keuze hebt. Dan kun je er namelijk rustig over nadenken en ben je ervan op de hoogte. Bekijk dus zeker eens wat voor opties je allemaal hebt.

#

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *