Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het bewegend menselijk lichaam, dus als je klachten ervaart die gerelateerd zijn aan het bewegend lichaam is het handig eens een bezoekje te brengen aan een fysio in Terheijden. Klachten die een fysiotherapeut bijvoorbeeld behandeld zijn onder andere: rugklachten, nekklachten, schouderklachten, knieklachten of enkelklachten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van klachten maar je kan eigenlijk voor vrijwel elke klacht aan het bewegend lichaam wel een goede fysiotherapeut vinden.

Soms wordt je door een huisarts of andere arts naar de fysiotherapeut toe gestuurd. Tegenwoordig is het niet meer verplicht een verwijzing van een arts te hebben om naar een fysiotherapeut toe te gaan. Er is een directe toegankelijkheid, en als je dus klachten ervaart van het bewegingsstelsel kan je ook rechtstreeks zelf naar de fysiotherapeut toe gaan.

Wat doet een fysiotherapeut tijdens het bezoek?

Tijdens het eerste bezoek aan een fysiotherapeut, wordt er altijd begonnen met een vraaggesprek. De fysio in Terheijden luistert naar jouw verhaal over de klachten en stelt gerichte vragen om er achter te komen waar jouw klachten vandaan kunnen komen. Na het vraaggesprek doet de fysiotherapeut meestal een lichamelijk onderzoek of hij of zij voert testen uit, om verder te bepalen waar de klachten vandaan komen. Aan de hand van het vraaggesprek en het onderzoek stelt de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan op.

In het behandelplan, wordt gekeken hoe jij zo snel mogelijk van jouw klachten af kan komen, of hoe jouw klachten kunnen verminderen. Enkele voorbeelden van behandelmethoden die een fysiotherapeut kan toepassen zijn manuele behandelingen zoals bijvoorbeeld massage of mobilisatie technieken of het aanbieden van personal training. Onder deze oefentherapie vallen naast de oefeningen die je bij de fysiotherapeut doet vaak ook huiswerkoefeningen. De fysiotherapeut kan ook leefstijladviezen meegeven zodat je ook thuis goed kan werken aan jouw herstel.

Hoe lang moet ik de fysiotherapeut bezoeken?

Hoe lang een behandeling van een fysiotherapeut duurt is erg afhankelijk van met welke klachten je naar de fysiotherapeut gaat. Een goede fysiotherapeut kan vaak vooraf in het behandelplan al wel een indicatie geven van hoeveel behandelingen nodig zijn om jouw klachten aan te pakken. Soms is het geven van leefstijladvies en huiswerkoefeningen na 1 of 2 behandelingen al voldoende, maar een andere keer is er sprake van langdurigere klachten en duurt dit wat langer. Fysiotherapie is verzekerd via verschillende aanvullende pakketten. Je kan het beste vooraf kijken hoeveel er in jouw pakket zit.

#

Comments are closed