Acupunctuur Almere Haven komt voort uit de traditionele Chinese geneeskunde. Deze behandelingswijze wordt al duizenden jaren ingezet om fysieke en mentale klachten te behandelen. Het menselijk lichaam wordt als onlosmakelijk onderdeel gezien van de omgeving. Deze geneeswijze is dus gebaseerd op een holistische visie. Dit houdt in dat lichaam en geest als één geheel wordt beschouwd. Door deze verbinding wordt niet alleen aandacht gegeven aan lichamelijke onbalans, maar ook wordt er aandacht gegeven aan mentale processen. Ziekte of pijn is dan ook niet een op zichzelf staand verschijnsel. Lichamelijke klachten kunnen voortkomen uit mentale processen, en vice versa. Acupunctuur in Almere Haven kijkt verder dan alleen het fysieke aspect. Wanneer zich op lichamelijk vlak een verstoring voordoet, heeft dit altijd verband met emotionele of mentale blokkades. Omdat er onbalans is in de energiehuishouding, kan er ziekte of pijn ontstaan. Door middel van acupunctuur in Almere Haven wordt dit evenwicht weer hersteld.

Een sterker immuunsysteem met acupunctuur in Almere Haven

Acupunctuur in Almere Haven heeft vele voordelen die jouw algehele welzijn bevorderen. De neurologische en hormonale reacties zorgen voor een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Fysieke pijn kan worden verlicht, je ervaart meer innerlijke rust en zelfs het immuunsysteem wordt sterker gemaakt. Hierdoor heeft acupunctuur in Almere Haven ook een preventieve werking voor ziektes en kwalen. Door het opheffen van energieblokkades in het lichaam, kan je ook meer levenslust en energie ervaren. De energiebanen worden namelijk vrijgemaakt, waardoor de levensenergie weer vrij kan stromen. Zo wordt acupunctuur ingezet voor meerdere doeleinden die jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid kunnen bevorderen.

Wat gebeurt er tijdens een acupunctuurbehandeling?

Bij acupunctuur in Almere Haven denk je waarschijnlijk direct aan naalden. Veel mensen weten wel dat er met acupunctuurnaalden in de huid worden gebracht, maar hoe werkt dit nu eigenlijk precies? De acupuncturist werkt met wegwerpnaalden, waardoor er altijd op een hygiënische manier wordt gewerkt. Deze dunne naalden worden in de huid ingebracht, en voelen als kleine prikjes. Omdat deze naalden veel kleiner zijn dan bijvoorbeeld injectienaalden, voel je er bijna niets van. Tijdens een acupunctuurbehandeling blijven de naalden gewoonlijk gedurende de hele sessie in het lichaam zitten. Aangezien iedere energiehuishouding anders is, wordt acupunctuur in Almere Haven op maat aangeboden. Verschillende energiebanen, ook wel meridianen genoemd, worden geactiveerd om de klachten te verminderen. De beweegredenen voor patiënten verschillen, waardoor ook de behandeling wordt aangepast op de persoon. Op deze manier ontvang je altijd een behandeling die is toegespitst op jouw persoonlijke behoeften. 

Hoe verloopt een eerste acupunctuurbehandeling?

Tijdens een eerste behandeling wordt er veel aandacht besteedt aan het stellen van een diagnose. Niet alleen de klachten worden besproken, maar ook worden verschillende leefgebieden besproken. Ook jouw werkzaamheden of dagbesteding worden meegenomen in een eerste gesprek. Eetlust, stoelgang en jouw slaappatroon spelen ook een rol in jouw algemene gezondheid, waardoor dit voor acupunctuur in Almere Haven ook van belang is om besproken te worden. Met deze brede invalshoek wordt een duidelijk beeld geschetst van jouw levenssituatie, van waaruit een behandelplan wordt opgesteld.

#

Comments are closed