Het systeem van kraamzorg zoals we deze in Nederland kennen is uniek in de wereld. Het spreekt voor zich dat de aanloop naar de bevalling behoorlijk zenuwslopend kan zijn. Dit brengt in de praktijk ook ongetwijfeld behoorlijk wat stress met zich mee. Uiteindelijk moet het dan echter nog allemaal beginnen. Het is namelijk vooral na de bevalling dat het leven van de ouders er plots helemaal anders uit zal komen te zien. Dit brengt toch een behoorlijk aantal onzekerheden met zich mee. Door een beroep te doen op kraamzorg in Roosendaal kan je echter vaststellen dat je er niet alleen voor zal komen te staan. Wil je hier graag meer over te weten komen? Dat kan hier op deze pagina!

Waarom is een beroep doen op kraamzorg zo interessant? 

Er zijn heel wat verschillende redenen aan te halen waarom kraamzorg in Roosendaal zo interessant is om een beroep op te doen. In eerste instantie spreekt het voor zich dat mensen die net ouders zijn geworden plots geconfronteerd worden met heel wat nieuwe taken en verplichtingen. Wanneer deze mensen voor het eerst ouders zijn geworden is dit allemaal compleet nieuw. Het spreekt voor zich dat dit best de nodige spanningen en stress met zich mee kan brengen. Door een beroep te kunnen doen op een kraamverzorgende weet je precies hoe je dit alles moet aanpakken. 

Al deze zaken zijn natuurlijk zeker niet alles. Het is bovendien namelijk ook zo dat een kraamverzorgende zowel de baby als de moeder zal opvolgen. Voor de baby geldt bijvoorbeeld dat de temperatuur wordt gecontroleerd, maar daarnaast wordt er ook gekeken naar de ontlasting of deze wel goed is, of het kindje goed eet en drinkt en ga zo maar door. Bovendien is het zo dat er ook verschillende (basis) huishoudelijke taken aan de kraamverzorgende kunnen worden toevertrouwd.

Hoeveel uur kraamzorg kan je krijgen in Roosendaal?

Natuurlijk is het niet onbelangrijk om te weten op hoeveel uur kraamzorg in Roosendaal je aanspraak kan maken. Wat dit betreft wordt er echter altijd gekeken naar de situatie in kwestie. Het minimum aantal uren kraamzorg is vastgesteld op 24 uur. Standaard is het echter zo dat er uit wordt gegaan van 49 uur kraamzorg. Het aantal uren zal onder meer worden bepaald door het aantal kindjes (een meerling levert je meer uren kraamzorg op), of er sprake is van een alleenstaande moeder of niet, of er zich mogelijke problemen voordoen met de borstvoeding, etc. 

Kraamzorg in Roosendaal, wat zijn hier de kosten van?

Het spreekt voor zich dat kraamzorg in Roosendaal niet gratis wordt aangeboden. Er werd dan ook wettelijk bepaald dat (op moment van schrijven) mensen die kraamzorg ontvangen een bijdrage moeten betalen van 4,10 euro per uur. Het restant van het bedrag wordt betaald door de wettelijk verplichte zorgverzekering die door iedereen in Nederland moet worden afgesloten. 

Bovenstaande zorgt ervoor dat de kosten die je moet betalen om een beroep te kunnen doen op de diensten van een kraamverzorgende dus grotendeels, maar niet helemaal worden ingedekt. Beschik je over een aanvullende verzekering? Dan zou het bovendien ook zomaar kunnen dat deze ook de eigen bijdrage voor je indekt. Zo hoef je niets te betalen voor het ontvangen van kraamzorg.

Voor kraamzorg in de regio Roosendaal ben je bij dé Provinciale Kraamzorg aan het juiste adres!

#

Comments are closed