Een haartransplantatie is niet zomaar een ingreep. Je hebt de keuze voor jezelf gemaakt om eraan te beginnen, en als het goed is heb je een weloverwogen keuze gemaakt. Logisch als je er niet blij van wordt, als je ergens mee zit is het namelijk goed om er wat aan te doen. Toch ben je er nog niet met het maken van de keuze en het betalen van de factuur. Je hebt namelijk nog de nodige voorbereiding nodig op de haartransplantatie. Geen haar op je hoofd die eraan denkt om niet goed beslagen ten ijs te komen, dus daarvoor is deze blog. Na het lezen weet jij exact wat je van tevoren moet doen.

Research over de haartransplantatie

Het is van belang dat je goed weet wat een haartransplantatie inhoudt. Lees je in over de procedure zelf, de nazorg die eventueel nodig is en de mogelijke resultaten. Doe daarnaast ook het nodige onderzoek naar de kliniek waar je je behandeling laat verrichten. Lees de reviews, vraag eventueel aan mensen die je kent die een cosmetische behandeling hebben ondergaan of zij goede ervaringen hebben met deze kliniek en ga vooral op gesprek. Als je op gesprek gaat bij de kliniek kun je met je vragen terecht bij de behandelende arts of zijn/haar assistent(en). Je voelt je daarna vaak een stuk geruster en kunt minder gestrest het traject ingaan. 

Medicijnen en alcohol

Voor een cosmetische ingreep of überhaupt een operatie is het van belang dat je enige tijd van tevoren van medicijnen, drugs en alcohol afstapt. Bespreek dit met je arts tijdens de intake. Niet elke medicijnen zijn ernstig, maar vooral bloedverdunnende medicijnen en pijnstillers (ook aspirine en ibuprofen) kunnen vervelende gevolgen opleveren. Ook alcohol en sigaretten kun je beter even links laten liggen. Ze vertragen het herstel, het afweersysteem en zorgen ervoor dat het resultaat minder is. Wederom; raadpleeg je arts over de mogelijke implicaties en de tijd die je de middelen niet mag gebruiken. 

Stress

Ja, met een aantal stapjes kun je de stress al een stuk verminderen. Zo ook met het doen van research naar je haartransplantatie. Zorg er echter voor dat je nog een aantal dingen doet om de haartransplantatie zo gemakkelijk mogelijk te maken. Trek bijvoorbeeld gemakkelijke kleding aan, zodat je op de dag zelf geen gedoe hebt met het uittrekken van een overhemd of iets dergelijks. Probeer ook voor én na de haartransplantatie even vrij te nemen van werk en sport, om goed te ontspannen en zo het herstel te bespoedigen. Mediteren, tijd doorbrengen in de natuur en goede voeding naar binnen krijgen helpt ook. 

Na haartransplantatie uit de zon blijven

Je huid moet in optimale conditie zijn voor de haartransplantatie. Ja, goed eten, drinken en stress minimaliseren helpen al een heel stuk. Toch kun je ook beter eventjes uit de zon blijven. De zon kan je huid best beschadigen, zeker in de zomer. Een petje dragen, je hoofdhuid insmeren met een goed beschermende zonnebrand of een hoedje of een muts dragen zijn goede opties wanneer je de zon écht niet kunt vermijden of weerstaan. 

#

Comments are closed