Een katten verzekering is voor vele katten eigenaren een onmisbaar detail. Het is een praktische en gemakkelijke oplossing om onverwachts hoge dierenarts kosten te voorkomen, en toch de beste zorg aan jouw viervoeter te geven. Het is geen geheim dat katten zichzelf gemakkelijk in de nesten werken. Het zijn onvoorspelbare dieren die ook vaak actief zijn in de nacht. Ze jagen dan op muisjes, klimmen en klauteren en hebben ruzie met de kat van de buren. Al deze activiteiten maken het gemakkelijk voor een kat om gewond te raken. Katten zijn behendig, snel & slim maar ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Naast een gebroken pootje of een andere verwonding is het ook nog mogelijk dat jouw kat onverwachts ziek wordt. In vele gevallen is een operatie ontzettend duur. Dit is waarom je kat verzekeren zo verstandig is.

Wat betaal ik zonder katten verzekering?

Zonder een katten verzekering kan je uitgaan van enorm hoge kosten. Net zoals bij mensen zijn ingewikkelde operaties aanzienlijk duurder dan een simpele ingreep. Een veel voorkomende operatie is de heupoperatie of een gebroken poot. Je kan er vanuit gaan om zonder verzekering tussen de €400,- en €1500 te betalen. Dit hangt ook af van de grote van de verwonding zelf. Voor grotere ingrepen zoals het verwijderen van een tumor betaal je al snel €3000,- Dit is een enorme klap met geld die op onverwachte en onaangekondigde momenten kan verschijnen.

Wanneer wel of geen verzekering voor mijn kat?

Natuurlijk hangt het helemaal van jou of of je besluit je kat te verzekeren of niet. Voor een gemiddelde kattenverzekering betaal je gemiddeld tussen de €15 en €40. Het exacte bedrag kan je verschillen door een aantal factoren zoals: leeftijd, ras, leeftijd en soms de postcode van de eigenaar. Maar voor een normale verzekering zal je niet meer dan €50 per maand betalen. Mocht jij liever het risico aangegaan, ben je er zeker van dat jouw kat niet in zulke problemen beland of heb jij een potje waar je een operatie van zou kunnen betalen? Dan is het verzekeren van jouw kat niet mogelijk. Wees er wel op voorbereid dat ongeluk in een klein hoekje zit en elk moment kan verschijnen.

Mijn kat is te voorzichtig om gewond te raken!

Katten weten altijd op hun pootjes te  landen, en ze kunnen zichzelf ook vaak uit moeilijke situaties redden door hun lichtvoetigheid en behendigheid. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Katten zijn bijvoorbeeld erg territoriaal, dit betekent dat ze vaak bezig zijn met hun territorium  verdedigen. Dit kan nog wel eens uitlopen toch een grote ruzie. We kennen allemaal het schelle geschreeuw van twee vechtende katten. Het gaat er hard aan toe!  Ook kan het voorkomen dat jouw kat iets eet wat hij/zij eigenlijk helemaal niet hoort te eten. Dit kan zonder duidelijk toezicht op jou kat al snel gebeuren. Het is dan van belang dat je snel naar de dierenarts gaat. Heb jij een kat die vooral binnen in het huis bezig is en eigenlijk nooit op pad gaat, dan is het afsluiten van een verzekering voor sommige overbodig. Is jou kat een avonturier, zorg dan dat je de beste zorg mogelijk voor hem/haar weet te krijgen.

#

Comments are closed