Wanneer er een bepaalde tand ernstig beschadigd is geraakt of wanneer je één of meerdere tanden hebt verloren bestaat de kans dat je daarvoor op zoek wenst te gaan naar een oplossing. De oplossing waar je voor kan kiezen is terug te vinden in de vorm van een zogenaamd implantaat. Deze kan de beschadigde tand of het verloren gegane exemplaar zonder probleem vervangen waardoor je terug ten volle gebruik zal kunnen maken van je gebit. Bovendien spreekt het voor zich dat je op deze manier ook zomaar terug zal kunnen rekenen op een herwonnen gevoel van zelfvertrouwen. Hoe het ook zij, ben jij benieuwd welke voordelen er verbonden zijn aan de keuze voor een implantaat? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om ze hieronder even te ontdekken.

Er is sprake van een behoud van het kaakbot 

Het eerste voordeel waar je op kan rekenen bij het gebruik van een implantaat heeft te maken met het feit dat er sprake is van een behoud van kaakbot op haar oorspronkelijke niveau. Dat geldt overigens niet alleen maar voor het kaakbot, maar ook voor het tandvlees. Dat is niet het geval wanneer je er bijvoorbeeld voor zou kiezen om gebruik te maken van een brug. In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat niet alleen het kaakbot, maar ook het tandvlees na verloop van tijd gaat slinken en terugtrekken onder het tussendeel van de brug. Dit is toch een niet onaanzienlijk voordeel waar je op kan rekenen bij implantaten ten opzichte van een brug. 

Een implantaat kan eigenlijk eenvoudig vervangen worden 

Indien je zou kiezen voor de realisatie van een brug zou je er rekening mee moeten houden dat, bij het ontstoken raken van de brug of bij het afbreken ervan is het doorgaans zo dat de volledige constructie als verloren kan worden beschouwd. Voor de kroon die zich op een implantaat bevindt geldt dat ze zeer eenvoudig kan worden afgeschroefd. Vervolgens is het mogelijk om een compleet nieuwe kroon op het implantaat te laten plaatsen. Verder is het zo dat je er bij de keuze voor een brug ook rekening mee moet houden dat het reinigen van je gebit doorgaans geen pretje is. Voor implantaten geldt dat ze net als je gewone tanden op een zeer efficiënte en bijgevolg ook eenvoudige manier gereinigd kunnen worden. Ook dit is dus zeker een voordeel.

Je kan rekenen op een echt natuurlijk gevoel

De belangrijkste vraag die door veel mensen wordt gesteld heeft te maken met het gevoel dat wordt gerealiseerd wanneer er sprake is van een implantaat. Heel wat personen stellen zich dan ook de vraag of dat gevoel wel echt natuurlijk is of niet. Dat is het zeker. Bovendien worden implantaten vastgeschroefd. Dat betekent dat ze niet los kunnen komen te zitten zoals bij een kunstgebit bijvoorbeeld wel het geval is. Ook wanneer je meerdere tanden hebt moeten laten vervangen door implantaten zal je er in de praktijk dan ook op kunnen rekenen dat je altijd op de meest praktische en efficiënte manier kan kauwen en het leven toe kan lachen!

#

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *