De woorden gokverslaving zijn de meeste mensen waarschijnlijk niet vreemd. Zelfs als je niet hebt geprobeerd te gokken, of zelf geen gokverslaafde bent, heb je zeker gehoord van mensen die deze handeling minstens één keer in hun hele leven hebben geprobeerd of die erdoor zijn overruled. Klik hier om te zien wat er zo leuk is aan de spellen waar deze mensen verslaafd aan raken. Hoe het ook zij, gokverslaving is zeker iets ernstigs.

Schaam je er niet voor maar zoek hulp

De meeste mensen denken dat gokverslaving iets is waar je je voor moet schamen. Dit is waarschijnlijk precies de reden waarom de meeste gokverslaafden proberen te ontkennen dat ze een gokverslaving zijn of op zijn minst proberen hun verslaving met gokken te verdoezelen door anderen en zelfs zichzelf te vertellen dat hun gokspel gewoon een middel is om tijd te doden. Zelfs zij weten dat ze zichzelf voor de gek houden, maar wie kan het hen kwalijk nemen? Behalve dat ze door de samenleving worden verdisconteerd, zouden gokverslaafden veel liever de voor de hand liggende waarheid voor zichzelf ontkennen en erbij horen, anders dan toegeven en beschouwd worden als een verschoppeling in de samenleving.

Natuurlijk doen die mensen die dapper genoeg zijn om naar voren te komen en toe te geven dat ze verslaafd zijn aan gokken zichzelf een groot plezier. Het is waar dat iedereen in de samenleving, of erger nog, zelfs hun familieleden misschien anders over hen denken en naar hen kijken, maar feit is dat toegeven dat je inderdaad een gokverslaafde bent, een van de beste dingen is die je jezelf kunt aandoen.

Zelf beseffen wat er aan de hand is

Om ervoor te zorgen dat een gokverslaafde deze ernstige aandoening kan behandelen, moet hij eerst toegeven dat hij inderdaad een gokverslaafde is. Laat ze inzien waarom het bezoeken van deze website een probleem voor ze kan zijn. Hoe absurd het ook mag lijken, toegeven kan gelijkgesteld worden aan overgave. Als een kansspelverslaafde zijn verslaving kan toegeven, betekent dit automatisch dat hij bereid is er iets aan te doen.

Hoewel het niet erg veilig is om te generaliseren, doen de meeste mensen die toegeven dat ze inderdaad verslaafd zijn aan gokken dat omdat ze nu bereid zijn er iets aan te doen. Zelfs als er evenveel moed voor nodig is om deze zeer ernstige aandoening toe te geven, is dit eigenlijk het beste wat men kan doen om de aandoening te behandelen.

Het punt is dat er geen haast is om jezelf voor te bereiden om het roer om te draaien. Wanneer je klaar bent om toe te geven dat je verslaafd bent aan gokken en wanneer je klaar bent om er iets aan te doen, onthoud dan dat de hele wereld klaar is om je te accepteren.

#

Comments are closed