Abonneer op
Artikels
Reacties

Corianne

Tijdens mijn werk als fysiotherapeut kwam ik steeds meer in aanraking met vrouwen
met klachten rondom zwangerschap. Omdat ik in die periode in dezelfde levensfase zat, wekte dit bij mij een bepaalde interesse die verder ging dan andere aspecten van het vak.

Door cursussen verdiepte ik mij steeds meer in die materie. Maar klachten in het bekkengebied ontstaan ook rondom de overgang, rondom operaties enz; zowel bij mannen als bij vrouwen. Het werd al snel duidelijk dat het hele bekkengebied een complex gebied is. Een goede balans krijgen of houden is afhankelijk van veel factoren.

Uiteindelijk ben ik de opleiding voor bekkenfysiotherapie gaan volgen omdat ik mij steeds meer realiseerde dat een goede, uitgebreide opleiding nodig is om mensen goed te kunnen begeleiden en behandelen. Deze opleiding geeft me nu ook veel meer onderzoeks- enĀ  behandelmogelijkheden.

Inmiddels werk ik reeds een aantal jaren als geregistreerd bekkenfysiotherapeut, ook voor kinderen en ik vind het leuk om te merken dat we nog steeds blijven bijleren, zeker omdat we ook steeds meer samenwerken met andere disciplines en specialismen (zoals seksuologie, urologie, gynaecologie).

Corianne Verhoeve

Mail : info@bekkenfysiolimburg.nl

Reacties zijn gesloten.